Lebbeke Beach

Beachtennis and Beachvolleybal

NEWS

Internationale ITF-beachtennistornooien TC Hof Ter Burst met sterk deelnemersveld

Posted on April 16, 2019 at 6:25 PM

Tijdens het Paasweekend vinden op de zes beachterreinen van TC Hof Ter Burst twee ITF-beachtennistornooien plaats. Een ITF G5 op zaterdag, maar voor het eerst ook een ITF G4 ($3000) op zondag en maandag, mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Sport Vlaanderen.

Traditioneel is dit tornooi goed bezet, maar dit jaar gaat het om wel een heel sterk deelnemersveld. Meer dan 16 nationaliteiten (van Aruba tot Zwitserland) tekenen present en Lebbeke mag een tiental spelers uit de top 100 verwelkomen. Ramon 'Nacho' Guedez uit Venezuela staat momenteel 14'de op de wereldranking.

Een aantal Belgische mannenploegen trachten ITF-punten te behalen op deze tornooien. Patrick Pommée (TC Tennisdel Genk) speelt aan de zijde van een van de meest ervaren Belgische spelers Gert Laenen (TC Borgerweert) op zaterdag. Op zondag speelt Gert met de getalenteerde Robin D'hoe. Daarnaast gaan ook Nio De Backer (TC Hof ter Burst) en Bart Stalpaert en Tom Vandevelde uit Geraardsbergen (TC Velina) voor een hogere ranking op de wereldranglijst.

Heel wat buitenlandse teams, waaronder de Duitse broers Ringlstetter, proberen nog vóór eind juni felbegeerde extra punten te halen voor de Beach Games in San Diego in oktober - de Olympische Spelen voor beachsporten - die dit jaar voor het eerst georganiseerd worden. Bedoeling is dat dit een vaste, tweejaarlijkse organisatie wordt op de olympische kalender.

Bij de vrouwen wil de Limburgse Eva Maes haar top-100 ranking verdedigen samen met de Zwitserse Laura Galli. Haar vaste partner Sindy Put is reeds enkele maanden geblesseerd, waardoor hun olympische droom waarschijnlijk zal moeten opgeborgen worden.

De Antwerpse Astrid Dierckx (TC De Klinkaert) speelt met de Nederlandse Fleur Van Haasteren. Daarnaast kunnen plaatselijke team Evelien Van der Spiegel en Cindy Mertens misschien voor een verrassing zorgen.

Iedereen kan gratis komen zien naar dit attractief, sportief en gezellig sportgebeuren in het Paasweekend in Lebbeke op de terreinen van TC Hof ter Burst.


Categories: None