Lebbeke Beach

Beachtennis and Beachvolleybal

NEWS

Beachtenniskampioenschappen indoor

Posted on April 2, 2013 at 5:15 AM

Officieuze beachtenniskampioenschappen indoor

(Rondom Lebbeke, dinsdag 02 april 2013, 19u06, Auteur: cml)

Ella Vierendeels en Elien Broodtaerts. cml.

De voorbije weekends werd in de Beach Factory in de Fabrieksstraat in Lebbeke al duchtig in het zand gespeeld, gesprongen en gedoken. Er werden officieuze Belgische kampioenschappen beachtennis indoor voor de jeugd, dames en heren georganiseerd. Tussendoor stond er een initiatiedag beachtennis en beachvolleybal op het programma.

Sinds een paar winters wordt er in de Fabrieksstraat beachtennis en -volleybal gespeeld. Een in onbruik geraakt tennisterrein in een bedrijfsruimte van NV De Saedeleir werd er door bezieler Jos Geerinck en een aantal andere enthousiastelingen omgevormd tot 2 dubbelterreinen en 2 enkelterreinen, geschikt voor beachtennis en -volleybal.

Zo kregen de Belgische beachtennissers en -volleyballers eindelijk ook een indoorlocatie om hun geliefde sport verder te zetten in de wintermaanden.

De afgelopen weken werden in alle reeksen tornooien afgewerkt, met als uitschieter het goed bezette jeugdtornooi voor beachtennissers onder 16 jaar. Tot dit jaar werden de jeugdreeksen een beetje verwaarloosd in de officiële Belgische competitie, waardoor ook de allerjongsten bij de volwassenen moesten uitkomen.

In Lebbeke eindigden tennismaatjes Elien Broodtaerts en Ella Vierendeels afgetekend op de eerste plaats. Het duo Alex Hurckmans en Nio De Backer werd reekswinnaar, maar kon het Ella en Elien niet moeilijk maken in de finale. In het enkelspel was de 11-jarige Elien Broodtaerts de betere van Nio De Backer.

Ze ontvingen hun bekers en medailles van Robin D'Hoe, wereldkampioen beachtennis IFBT bij de beloften.

Categories: In de media